venerdì 24 settembre 2010

Vauvauutisia läheltä ja kaukaaTämä viikko on vierähtänyt tosi nopeasti. Kotona on ollut sellaisia hoitamattomia siivousurakoita, että onneksi ne on nyt melkein tehtynä. Keskiviikkona päätin heittää roskiin parvekekukat ja laittaa kodin ulkopuoleltakin syyskuntoon. Vaikka en syysihminen olekaan, niin kylläpä sitä vain haluaa pitkän kesän jälkeen kesäkukat pois ja laittaa uusia tilalle. Vielä pitäisi parvekekalusteet käsitellä ja siivota alakerran varasto.

Parvekkeelta näkymä kotikadullemme Corso di Vittoriolle.

Onneksi kaverit osaavat pyytää ulos oikealla hetkellä. Käytiin nimittäin eilen illalla näin viikon loppupuolen kunniaksi istumassa iltaa. Oli mukava nähdä kavereita ja vaihtaa kuulumisia. Täällä on kiva kun kavereiden näkeminen ja iltojen istuminen ei rajoitu vain viikonloppuihin, vaan myös viikolla tulee silloin tällöin lähdettyä "ulos". Se kummasti piristää mieltä! :) Vielä olisi muutama viikonloppu niin, että me molemmat olemme vapaalla, sitten alkaakin ne talvilauantait, jolloin Federico on töissä. Mutta sekin on ihan kiva, varsinkin nyt kun on tuo oma autokin niin pääsee liikkumaan vähän vapaammin. Eiköhän me kavereiden kanssa aina jotain keksitä! :)

Tällä viikolla on kantautunut ihania uutisia, niin Suomesta kuin tästä läheltäkin. Viikon keskivaiheilla kuulin, että kaksi opiskelukaveria ovat synnyttäneet ja vauvat saapuivat maailmaan melkein samaan aikaan. Onnea! :) Eilen saatiin tekstiviesti, että Federicon serkku ja hänen vaimo saivat eilen ensimmäisen lapsensa. Täällä on tapana mennä tervehtimään tuoreita vanhempia ja vauvaa samantien sairaalaan. Jotenkin vain suomalaiseen luonteeseen se tuntui tosi oudolta. Siellä me oltiin sisarusten, isovanhempien, serkkujen, tätien, setien ja isomummojen kanssa katsomassa pikkuista. Vauva syntyi eilen klo. 13.17 ja me olimme sairaalassa klo. 17.30. Siellä se heidän pikkuperheensä oli niin onnellisena, pikku-Pietro omassa sängyssään. Oli kyllä tuore äiti toipunut hyvin urakastaan ja jaksoi iloisesti kertoa valtavien lahjapakettien ympäröimänä, miten kaikki tapahtui. Kyllä italialaiset ovat supersosiaalisia, ei voi muuta sanoa!

Minä ja onnellinen isomummo,
italiaksi bis-nonna.

Ensi viikosta on tulossa aivan ihana kun äiti, sisko ja kummityttö tulevat tänne meille. Mukava nähdä kesän jälkeen ja varsinkin tuota pikkuneitiä, joka kasvaa ja kehittyy niin nopeaa. Taidetaan tätin luona juhlia vähän etukäteen jo 1-vuotissynttäreitä! :)

Mutta nyt parvekekukkaostoksille, lenkille ja illalla La Bianca Notte -tapahtumaan!

Buona serata e buon weekend!

3 commenti:

 1. Ciao Elina,

  Olipa kiva loytaa blogisi! Olen itse juuri toteuttanut suuren haaveeni ja muuttanut Milanoon opiskelujen perassa, enka viela tunne taalla juuri ketaan! Mukava tietaa etta lahistolla on muitakin nuoria suomalaisia. Jos kaipaat seuraa niin muhun saa ottaa yhteytta, t. Milja /3663561450

  RispondiElimina
 2. Heissan! Lòysin sattumalta blogisi ja tuli tàssà mieleen ettà kiinnostaisiko sinua italiaseraan osallistuminen? Lisàà aiheesta ao linkistà. http://ciacionia.blogspot.com/2010/09/italiasera-jatkuu.html
  Jàtàhàn kommenttia jos kiinnostaa :D

  RispondiElimina
 3. Hei, ollaan yhteydessà! Kàyn pàivittàin Milanossa tòissà, joten voidaan tavatakin. Muuten vapaa-aikanani vaikutan enemmàn tààllà Vigevanon kaupungissa, n. 30 km Milanosta. :)

  RispondiElimina