sabato 18 settembre 2010

Yhden tähden viikko, viiden tähden viikonloppu!

Eilen tehtiin pitkä reissu kun käytiin moikkaamassa vähän sukulaisia ja palauttamassa lainassa ollut Smart-auto. Samalla jäätiin juomaan Torveca-kahvia, joka on Federicon sedän omistaman kahvijalostamon kahvia. Tosi hyvän makuista, löytyy muuten Suomestakin: Helsingissä on yksi kahvila keskustassa kirjaston (?) lähellä, joka myy Torvecan kahvia ja toinen on Turussa. Napapiirilä voisi olla myös hyvä paikka italialaiselle kahville, pitäisi vaan löytää ihminen, joka hoitaisi asiaa siellä päässä. Kahvittelun jälkeen jatkettiin matkaa toiselle puolelle Milanoa. Käytiin nimittäin hakemassa se auto!  :) Nyt on sitten oma auto alla, jolla kelpaa huristella. Kunhan ei nyt vaan jättäisi tienposkeen. Vaikkakin luulen, että kauaa ei naisen tarvi tienposkessa odotella apua. :)

Eilen illalla oli aivan mahtava ilma, käytiin vähän kävelemässä ja samalla ulkoiluttamassa Maijaa. Tähän aikaan vuodesta huomaa eron Suomen ja Italian välillä, kun Suomessa alkaa ilmat viilenemään ja tulemaan syksy, täällä vielä ollaan ihan kesätunnelmissa. Vaikkakin täällä on jo aamut vähän viileämpiä kuin kesällä, mutta kuitenkin lämmintä riittää päivisin 30 asteeseen. Italialaiset sanovat, että kesä loppuu virallisesti 21.9. vähän vastaava kuin Suomessa päivä, jolloin Jaakko heittää kylmän kiven. Vielä on siis kesää jäljellä!
Maija
Käytiin tänään messuilla ja nähtiin todellista italialaista maaseutuelämää ja -tunnelmaa. Tosi hienoja tuotteita olivat tehneet käsityönä. Ihasteltavaa oli laidasta laitaan: koruja, koriste-esineitä, vaatteita ja keramiikkaa. Harmi vain kun aurinko meni pilveen ja alkoi satamaan. Mutta mukaan saatiin monenlaista joululahjaideaa! :) 

Italialaisten ehdoton ylpeys on ruoka.
Postissa tuli melkoinen yllätys kun postimies soitti ulkoportilta, että lähetys odottaa kuittausta. Menin vastaanottamaan ja siellä oli uusi telkkari paketissa! Meinasin kyllä ennen kuittausta sanoa, että ei meille telkkaria ole tilattu... Eipä ollut kertonut kotona mokoma mitään, että sellaisen hankinnan oli mennyt tekemään.

Nyt syömään! Huomenna aamusta lähdetään ajamaan Alpeille Santa Maria Maggioreen.

Yksi tunnelmallisimmista istuskelupaikoista, Castello di Mortara.

2 commenti:

  1. Se kahvi on muuten todella hyvää! Tuli munkin mutteripannulle käyttöä kun annoitte pari pakettia mukaan :) Ovat tosin loppuneet jo aikoja sitten...

    RispondiElimina
  2. Eikö ookki :) Sun pittää tulla hakemaan lissää! ;)

    RispondiElimina